În Orașul Siret se pot vizita:
Biserica Sfânta Treime din Siret – construită de Sas Vodă, în perioada 1354-1358, este considerată de istorici ca fiind una dintre cele mai vechi biserici de piatră din Moldova și prima ctitorie făcută după planul triconc, de tip bizantin.
Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Siret – a fost ridicată prin jurul anilor 1370, de către domnița Margareta Mușata (mama voievodului Petru I Mușat). Trei veacuri mai târziu a fost refăcută (în 1673), în timpul domniei voievodului Ștefan Petriceicu. În curtea bisericii se află amplasat bustul lui Simion Florea Marian (1847-1907).
Mănăstirea Sfântul Onufrie, a fost construită în anul 1673, în timpul domniei voievodului Ștefan Petriceicu, în satul Mănăstioara(astăzi parte componentă a orașului Siret).
Biserica romano-catolică, Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Siret – construită în perioada 1816-1824, de comunitatea romano-catolică din orașul Siret.
Biserica greco-catolică Schimbarea la Față, din Siret – construită în anul 1908 de comunitatea greco-catolică din Siret.
Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – construită în perioada 1934-1936, inițial ca biserică evanghelică, în prezent este folosită de comunitatea ortodoxă din Siret.
Biserica de lemn Sfântul Dumitru-Sbierenilor din Mănăstioara – construită în jurul anului 1730 de Ioan Sbiera în satul Mănăstioara (astăzi parte componentă a orașului Siret).
Templul Mare din Siret – lăcaș de cult evreiesc construit în anul 1840, fiind unul dintre templele vechi din nordul Moldovei.
Hanul Siret – construit la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Fosta Primărie Siret, azi Policlinica Siret – construită în anul 1826.
Școala Generală „Margareta Mușat” din Siret – construită în anul 1875.
Gara veche din Siret – ridicată în anul 1898, în prezent este transformată în autogară.
Spitalul orășenesc – construit în perioada austriacă.
Casa lui Simion Florea Marian din Siret – casa în care a locuit folcloristul Simion Florea Marian, între anii 1877-1883.
Casa Sbierenilor din Siret – fostul sediu al Jandarmeriei austriece. Aici a fost sediul comandamentului Diviziei VIII Infanterie, condusă de generalul Iacob Zadik, care la 9 noiembrie 1918 a eliberat orașul Siret de sub stăpânire străină.
Statuia Margaretei Mușat – aflată lângă Primărie fiind realizată din piatră în anul 1981 și dezvelită în 1986.
Parcul Itzak Artzi – situat la intersecția străzilor 9 Mai și Simion Florea Marian dotat cu mobilier urban, zonă pentru spectacole, locuri de joacă pentru copii și aparate de fitness în aer liber.
Parcul Faleza – situat pe malul râului Siret în cadrul căruia există: o ale pietonală iluminată pe timp de noapte ce poate fi utilizată pentru promenadă, locuri de joacă pentru copii, teren de sport, zonă de recreere.
Parc strada Sucevei – dotat cu mobilier urban și loc de joacă pentru copii.
Cimitirul evreiesc medieval – care datează din secolul al XVIII-lea, fiind localizat pe Dealul Horodiște, este al doilea ca mărime din sud-estul Europei.
Arborele pagodelor din orașul Siret (Ginkgo biloba) – aflat în curtea fostei brutării;
Aria protejată Natura 2000 – Lacul de acumulare Siret-Rogojești – zonă de recreere și pescuit sportiv.





















